AÖL Sistemi Nedir? Açık Lise Sistemi Ayrıntıları!

10
428185

AÖL sistemi uzaktan eğitim yöntemine göre kurulmuştur. Açık lise sistemi kredili sistem olarak devam etmektedir.  Türkiye, bulunduğu coğrafya içinde en kalabalık ve en çok öğrenciye sahip ülkelerden birisi konumundadır. Öyle ki şu an itibariyle aktif öğrenci sayısı Kuzey Avrupa ülkelerinden daha kalabalık görünmektedir. Çeşitli sebeplerle lise okuyamamış yada yarıda bırakmış öğrenciler için kurulmuş ve lise eğitimine devam etme imkanı sunan AÖL Açık Öğretim Lisesi kurumu şu an 1,800.000 öğrenciye hizmet vermektedir. AÖL sistemi 2,5 yıl sürmekte ve yılda 3 kez sınav yapılmaktadır. Artık klasik hale gelmiş olan ek sınavlarda öğrenciler için bir nevi hediye olmaktadır.

AÖL Sistemi – Açık Lise Sistemi

Açık Lise sistemi sınavlarında her dersten 20 adet soru sorulmaktadır. Bu sorulardan en az 9 doğru yaptığında bu dersi geçerek mevcut kredisini almaktadır. Aktif öğrencilere aynı zaman 29 yaşına kadar askerliğini tecil ettirme imkanı sunulmaktadır. AÖL sistemi okuyan öğrenciler normal örgün eğitimde okuyan öğrencilerle aynı haklara sahiptir. Açık Öğretim Lisesini okuyan öğrenciler mezun olmadan YGS başvurusu yapabilmekte ve istediği tüm puan türlerinden sınava girebilmektedir. AÖL Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden tıp, hukuk, mühendislik vs kazanmış bir çok başarılı öğrenci çıkmaktadır. Kaydını yaptırıp sonradan asker olan öğrenciler sınavlarına isterlerse bulunduğu bölgede sınava girebilmektedir. Cezaevinde yatmakta olan kader mahkumları da bulunduğu tutukevinde sınava girebilmektedir. Cezaevinde yaklaşık 15.000 öğrenci sınava girmiştir. Çeşitli kuran kurslarında ve medreselerde dini eğitim almakta olan yüzbinlerce öğrenci bu şekilde lise diploma sahibi olmaktadır. Bu öğrenciler hem dini ilimlerini tahsil etmekte hem de lise diploması sahibi olmaktadır.

AÖL sistemi son derece kolay bir şekilde işlemektedir. Öğrenci sadece ilgili dönem başında daha önceden belirlenen yeni kayıt yada kayıt yenileme ücreti vermekte ve sınav günü sınava girmektedir. Yılın 1. ve 2. dönemi hem yeni kayıt hem de kayıt yenileme yapılırken 3. dönem sadece kayıt yenileme yapılmaktadır. Öğrenciler ister ücretsiz verilen açık lise ders notlarını alıp çalışabilmekte isterse Soru Bankası yardımcı kitaplarından faydalanabilmektedir.

Yardımcı kaynak isteyen öğrenciler en çok İlayda Açık Lise ve Musay Açık Lise Yayınlarını tercih etmektedir. Yayınevlerinin web adreslerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

http://www.ilayda.com.tr

http://www.musay.com.tr/

AÖL Öğrenci giriş sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

10 Yorumlar

  1. Admin oncelikle merhabalar malum yarin sinav var ama kimligimde fotografim yok
    Elimde sinav giris belgesi var ve belgese fotoğrafım var ayrica elimde vesikalik fotolarimda var. Sizce sinavda bir sorun cikarmi

  2. iyi günler admin benim bir sorum var.benim sınav ilim niğde olarak gözüküyor.ama ben şuan afyonda ziyarete geldim 11 12 haziranda sınava burada girmem gerekiyor.sınava en az 45 gün kala sınav giriş erimizi kendimizin değiştirebileceğimiz söyleniyor kendim değiştirmek için geç mi kaldım.sınav yerimi değiştiremyorum yardım eder misiniz

    • Maalesef geç kaldınız, ancak geçerli bir mazeret göstererek bulunduğunuz adreste yedek salonda sınava girebilirsiniz.

  3. Ben 2. Sınıfta kaldım bıraktım endüstri meslek lisesinde elektrik bölümü bunun faydası olurmu kredi konusunda düşermi kredim admin?

  4. 1. soru: Yurtdisinda liseyi bitirmis ögrencliler AÖL’e girebilirmi?
    2. soru: girdigi sinavlarda basarili olursa Türkiyede lise mezunumu sayilir?
    3. soru: nereden basvurmaliyiz? 2019 sinav tarihleri nezaman?

  5. Merhaba ben ders seçme zamanımı geçirdim ve sistem bana bir sürü ders verdi benim normalde kredim yatıyodu ilk dönem sadece zorunlu derslere girmiştim bu dönem böyle oldu. Ben bu ek derslerin sınavına girmesem sadece zorunlu derslere girsem dönem sonu notum o derslere gitmediğim için düşer mi

CEVAP VER